Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 22.12.2020 12:48
Традиционната рецепта се прави от 3 глави изчистен чесън, 200 гр орехи и 7-8 филии хляб, накиснат в топла вода и оцеден. Всички продукти се разбиват с пасатора. Прибавя се олиото и се овкусява със сол и лимонов сок. Елементарно, почти всички го знаят, за това избрахме по-засукана рецепта – Топеница от сушени червени чушки, чесън и орехи
Продукти:
100 гр. сушени червени чушки
2 скилидки чесън
шепа орехи
сол
струйка зехтин
Приготвяне:
Поставете чушките във вряща вода да набъбнат за няколко минути. След това ги прехвърлете в блендера. Добавете чесън, орехи, зехтин и сол. Пасирайте за няколко минути. После прибавете малко от водата, в която са вряли чухките и отново пасирайте, докато се получи хомогенна смес. Поставете топеницата в купичка, а отгоре поръсете с орехи.