Постинг
14.01 11:48 -
Ще си оближете пръстите на закуска с вкусни добруджанки
Автор: blackrose90
Категория: Рецепти
Прочетен: 346 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 14.01 11:50

Прочетен: 346 Коментари: 1 Гласове:
5
Последна промяна: 14.01 11:50


НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
яйца – 1 бр.
брашно – 2.5 ч.ч.
кисело мляко – 1 ч.ч.
сода бикарбонат – 1 ч.л.
сол – щипка
сирене – 1 ч.ч
кашкавал – 100 г настърган
масло – 20 г
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Вземаме си купа, където си поставяме пресятото брашно.
В средата на брашното счукваме яйцето и разбиваме, като добавяме киселото мляко с разбита в него сода, щипка сол, натрошеното сирене.
Замесваме меко тесто и с мокри ръце оформяме топчета.
В намаслена тава ги нареждаме, като в средата на всяко топче правим дупка и в нея поставяме малко масло.
Поставяме във фурната и печем сиренките на 180 градуса за 15-20 мин.
Вадим поръсваме всяка със настърган кашкавал и отново поставяме добруджанките във фурната до разтапянето му.
Вълнообразно
КАКВО Е ЗНАЧЕНИЕTO НА ИМЕТО БЪЛГАРИ ?
Скитската родина на Шотландците
Благодарни ли сме за Освобождението
Скитската родина на Шотландците
Благодарни ли сме за Освобождението
Търсене
За този блог

Гласове: 57