Постинг
24.11.2020 12:51 -
Суфле от тиквички
Автор: blackrose90
Категория: Рецепти
Прочетен: 259 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 24.11.2020 12:55
Прочетен: 259 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 24.11.2020 12:55
ПРОДУКТИ:
1кг тиквички, 4 яйца, 100г кашкавал, 1/2 пакетче краве масло ( от 125г ), 2 супени лъжици брашно, 1 чаена чаша прясно мляко, смлян черен пипер, сол.
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се почистват и нарязват на кубчета, след което се сваряват в малко подсолена вода.
Приготвя се сос ,, бешамел": в маслото се запържва брашното до потъмняване. Прибавя се млякото и 1/2 чаена чаша сок от сварените тиквички. Бърка се до сгъстяване, след което се добавят разбитите жълтъци, смленият черен пипер и солта. Накрая се прибавят разбитите на ,,твърд сняг " белтъци.
В подмазана тавичка се изсипват сварените тиквички, поливат се със соса, посипва се със ситно настъргания кашкавал и се запича в силна фурна до зачервяване.
1кг тиквички, 4 яйца, 100г кашкавал, 1/2 пакетче краве масло ( от 125г ), 2 супени лъжици брашно, 1 чаена чаша прясно мляко, смлян черен пипер, сол.
ПРИГОТВЯНЕ:
Тиквичките се почистват и нарязват на кубчета, след което се сваряват в малко подсолена вода.
Приготвя се сос ,, бешамел": в маслото се запържва брашното до потъмняване. Прибавя се млякото и 1/2 чаена чаша сок от сварените тиквички. Бърка се до сгъстяване, след което се добавят разбитите жълтъци, смленият черен пипер и солта. Накрая се прибавят разбитите на ,,твърд сняг " белтъци.
В подмазана тавичка се изсипват сварените тиквички, поливат се със соса, посипва се със ситно настъргания кашкавал и се запича в силна фурна до зачервяване.
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 58